Cadeau ballonvaart

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een collega, vriend of familielid? Dan is een ballonvaart cadeau bon een ideaal geschenk.

Ballonvaart cadeau

We bieden twee verschillende soorten vluchten aan.

Je kan een ballonvlucht reserveren op de dag van het feest of een cadeaubon kopen die de gelukkige op een eigen gekozen tijdstip kan inruilen voor een fantastisch avontuur. Zodra je klaar bent om te varen, kan je een datum plannen die voor jou het beste uitkomt.

Op de dag zelf

Naargelang de dagindeling kan je kiezen voor de luchtballonvaart s ’ochtends of s ’avonds. In de praktijk is dit cadeau vrij weersafhankelijk. De ballonvaart reserveren in een lente en zomer periode is ten zeerste aan te raden.

In geval van slecht weer op de dag van de vlucht kan de piloot uit veiligheidsoverwegingen de ballonvlucht uitstellen naar een ander moment.

Cadeaubon ballonvaart

Wil je het cadeau niet te laten afhangen van de weergoden? Kies dan voor een cadeaubon ballonvaart. Neem gerust een kijkje op onze cadeaubon pagina. De gelukkige kan zelf een dag uitkiezen voor een ballonvlucht via de contactgegevens op de cadeaubon.

Hoe gaat een ballonvaart in zijn werk?

Een ballonvaart cadeau is een opwindend avontuur dat begint met de voorbereiding van de ballon op de grond en eindigt met een zachte landing na een schilderachtige vlucht door de lucht.

 1. Opstijgen: De ballonvaart begint op de grond, waar de piloot en het crewteam de ballon klaarmaken voor vertrek. De ballon wordt uitgespreid en gevuld met lucht en daarna met behulp van branders opgewarmd, waardoor de lucht in de ballon warmer wordt dan de omgevingslucht. Dit zorgt ervoor dat de ballon opstijgt.
 2. Instappen: Zodra de ballon recht staat en stabiel is, kunnen de passagiers aan boord gaan. Ballonnen hebben verschillende maten en kunnen meestal meerdere passagiers dragen, afhankelijk van het type.
 3. Vlucht: De ballon zweeft rustig door de lucht, gedragen door de windstromen. De piloot kan de hoogte van de ballon aanpassen door meer of minder warme lucht in de ballon te blazen. Tijdens de vlucht kunnen passagiers genieten van een adembenemend uitzicht op het landschap onder hen.
 4. Landing: Wanneer het tijd is om te landen, zoekt de piloot een geschikte plek uit, bij voorkeur een open veld of een ander veilig terrein. De landing is meestal erg zacht, vergelijkbaar met een sprong van een stoel.
 5. Champagnetoost: Een traditionele afsluiting van een ballonvaart is een champagne-toast na de landing, een eeuwenoude traditie die wordt gevierd door ballonvaarders over de hele wereld.

Elke ballonvaart is uniek vanwege de variabele windrichting en -snelheid, wat betekent dat de exacte route en duur van de vlucht kunnen variëren. Het is een ervaring die zowel rustgevend als opwindend is, waardoor passagiers kunnen genieten van de sereniteit van het zweven door de lucht.

Hoogtevrees in de ballon?

Heb je last van hoogtevrees en ben je benieuwd of een ballonvaart iets voor jou is? Het is begrijpelijk dat het idee van zweven hoog boven de grond enkele zorgen kan oproepen, maar veel mensen met hoogtevrees vinden verrassend genoeg dat ballonvaren goed te doen is. Hier zijn een paar redenen waarom:

 1. Geen contact met de grond: In tegenstelling tot bijvoorbeeld een hoog gebouw of een berg, heb je tijdens een ballonvaart geen direct contact met de grond onder je. Hierdoor voelen sommige mensen zich minder beklemmend en meer op hun gemak.
 2. Zachte en rustige beweging: Een ballonvaart is over het algemeen erg rustig en vredig. De bewegingen zijn zacht en geleidelijk, waardoor het gevoel van hoogte minder intens is dan bij andere hoogte-ervaringen.
 3. Panoramisch uitzicht: Veel mensen met hoogtevrees vinden het uitzicht vanuit een ballonvaart zo betoverend dat ze afgeleid worden van hun hoogtevrees. Het spectaculaire panorama en de schoonheid van het landschap kunnen de focus verleggen van hoogte naar de wonderen van de natuur.
 4. Geleidelijke opstijging en landing: De opstijging en landing van een luchtballon zijn langzaam en gelijkmatig, waardoor het proces minder abrupt en angstig is.

Natuurlijk is iedereen anders, en het is belangrijk om naar je eigen comfortniveau te luisteren. Als je twijfels hebt over hoogtevrees en ballonvaren, is het altijd een goed idee om dit te bespreken met ons voordat je besluit om te boeken. Wij kunnen je meer informatie geven over wat je kunt verwachten en eventuele zorgen die je hebt, bespreken.

Hoogtevrees kan variëren van persoon tot persoon, dus het kan zijn dat je het beste weet hoe je lichaam presteert.

Cadeau ballonvaart eer weten?

Een korte samenvatting:

 • Op tijd een update over de opstijglocatie en de weersomstandigheden
 • Uitgebreide veiligheidsregeling voor je opstijgt
 • Adembenemende ballonvlucht van ongeveer een uur
 • Traditionele champagnedoop (op aanvraag)
 • Professioneel en ervaren crew en piloten

Heb je interesse om een ballonvaart cadeau te geven of heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! 073-5432143