Hoe lang duurt een ballonvaart?

De hele beleving duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Het avontuur begint met het klaarmaken en opblazen van de luchtballon op het opstijgterrein, wat al een spectaculair schouwspel is. Ook toeschouwers kunnen meegenieten.

Hoe lang is de ballon in de lucht?

De vaart zelf duurt ongeveer een uur, waarbij je volledig tot rust kunt komen boven de wolken. Als er niet meteen een geschikt landingsterrein in de vaartrichting zich aandient, kan de vlucht langer dan een uur duren. Daarbij zijn vaarten van anderhalf uur zijn zeker geen uitzondering.

Na de vlucht helpt de crew bij het opbergen en inpakken van de ballon. Het ballonvaartavontuur wordt afgesloten met een glaasje champagne op de landingsplaats. Daarna volgt de reis naar de landingsplaats.

Dus, hoe lang duurt een ballonvaart?

Het hele avontuur duurt doorgaans minimaal 3 tot 4 uur, inclusief de voorbereiding, de vlucht van minstens een uur, en de afsluiting op de landingsplaats en de terugrit.

Mede doordat we zo’n 2,5 uur voorzonsondergang verzamelen raden we het af om de ballonvaart te combineren met een activiteit zoals een etentjes vooraf maar zeker achteraf af. Verzamelen om 19u betekent om 22u op zijn vroegst terug. Soms later.