Prive ballonvaart

Onder een privé vaart verstaan we een ballonvaart met jouw eigen gezelschap. Alleen jouw vrienden, kennissen of familie zijn aan boord. Uiteraard leidt onze piloot alles in goede banen.

Een privé ballonvaart kan in principe vanaf elke locatie in Nederland met uitzondering van een strook van 30 km uit de kust. Ook nabij Schiphol is een ballonvaart helaas niet mogelijk.

Bovendien is een prive ballonvaart vanaf 6 personen niet duurder dan een vaart gecombineerd met andere personen.

Wil je vanaf je eigen locatie vertrekken dan is dat mogelijk. Bekijk hier waar een opstijglocatie aan moet voldoen.

Wat is inbegrepen?

  • Tijdige update over de opstijglocatie en de weersomstandigheden
  • Uitgebreide veiligheidsbriefing vooraf
  • Adembenemende ballonvaart van ongeveer een uur
  • Bubbels na de landing
  • Professionele en ervaren piloot en crew
  • Verzekering van de passagiers

Hoe verloopt een ballonvaart?

Het hele avontuur gaat al van start nog voor je in stapt in de mand. De crew maakt de luchtballon klaar voor vertrek. Je kan het hele proces van A tot Z meemaken. Voor we opstijgen krijgt je een persoonlijke briefing door de piloot. Je krijgt alle nodige informatie en veiligheidsvoorschriften uitgebreid uitgelegd. Tijdens de briefing zal de piloot je ook vertellen dat ballonvaren veilig is mits je je zorgvuldig voorbereid. Zelfs de meest gestresseerde, wij stellen je gerust, passagier kan met volle teugen genieten van de ballonvaart die ongeveer een uur duurt.

Afsluiten doen we met een champagnetoast na de landing. Zij er kinderen bij dan hebben we ook non-alcoholische dranken. Met een traditionele toast sluiten we deze geweldige ervaring op een gezellige manier af.

Heb ik  voldoende ruimte in de ballonmand?

De vaart wordt uitgevoerd in een ballonmand die voldoende bewegingsruimte biedt aan iedere passagier. De grotere manden (meer dan 5 passagiers) hebben aparte gecompartimenteerde vakken voor ongeveer 3 a 4 passagiers.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

Er bestaat geen minimum of maximumleeftijd om mee te mogen varen met een luchtballon. Bij kinderen kunnen mee va 12 jaar en een lengte van 140 cm. Een begeleider is wel verplicht tot 18 jaar.

Welke kleding voor een ballonvaart?

De kleding die men nodig heeft is nagenoeg dezelfde als op de grond tijdens een boswandeling.

  • lange broek
  • stevige schoenen
  • petje

Een dikke jas is niet nodig. Na de vaart kan het wel afkoelen bij zonsondergang. Vandaar raden wij aan om een jasje, vest of sweater mee te nemen.

Kouder dan op de grond is het in de ballon niet . De afkoeling op grotere hoogte wordt dan weer goed gemaakt door de warmte van de ballonbranders.

Last van hoogtevrees in een luchtballon?

Hebben mensen last van hoogtevrees? Dat gaat geen probleem zijn! Tijdens een luchtballonvaart maak je geen contact met de grond waardoor de angst voor hoogtevrees automatisch verdwijnt.