Veel gestelde vragen over ballonvaren

Veel gestelde vragen over ballonvaren

Wanneer kan ik ballonvaren?

Ballonvaarten vinden het gehele jaar plaats. ’s Ochtends net na zonsopkomst en ’s avonds twee uur voor zonsondergang. Dit alles vanwege het stabiele weer op deze momenten van de dag. In de zomermaanden worden de meeste ballonvaarten gemaakt, mooi weer en lange avonden.

Met hoeveel mensen kan ik mee?

Wij beschikken zelf over meerdere ballonnen, of U nu voor 1 passagier of voor meerdere passagiers boekt, kokogo-ballonvaart verzorgt het. Bij grotere groepen zetten wij meerdere ballonnen in. De grotere ballonnen zijn verdeeld in meerdere compartimenten.

Waar kan ik ballonvaren?

Klik hier voor onze 50 vaste opstapplaatsen door heel Nederland. Bij een boeking van een prive ballonvaart kunnen wij ook opstijgen met de ballon vanaf een locatie van u eigen keuze!
Bij ons al mogelijk vanaf 2 personen. Klik hier voor onze de tarieven.

Kunnen kinderen ook mee ballonvaren?

Kinderen van 12 jaar en ouder en met een lengte van 1,40 meter of meer kunnen onder begeleiding van een volwassene mee met de ballonvaart.

Is ballonvaren aan leeftijd gebonden?

Nee. Iedereen met een goede gezondheid kan mee. Over kinderen en “breekbare” personen hebben wij graag eerst overleg.

Ik ben slecht ter been, kan ik mee?

Ja, op zich is dat geen probleem. Wel willen wij dit graag vooraf weten in verband met de te kiezen opstapplaats en de te verwachten weersomstandigheden op de dag van de ballonvaart. Ook goed te weten is dat u zelfstandig in de mand moeten kunnen instappen en 1 uur in de ballonmand moet staan. Er zijn geen zitplaatsen. Zelf meegebrachte stoelen en zitjes zijn ivm veiligheids- en verzekeringsvoorschriften niet toegestaan.

Ik ben zwanger kan ik mee?

Je bent zwanger? Van harte gefeliciteerd. Voor jou betekent dit helaas dat we je niet meenemen met de ballonvaart. Wij willen, net als jij, geen enkel risico lopen dat er iets mis gaat. Graag maken we met je een (nieuwe) afspraak als je bevallen bent.

Hoe lang duurt alles bij elkaar (uit en thuis)?

Het totale programma dat wij u aanbieden duurt ca. 3 a 4 uur. Het klaarmaken van de ballon duurt ongeveer 3 kwartier, de vaart duurt gemiddeld 1 uur, als alles weer ingepakt is staat u een champagnedoop te wachten. Wij brengen u weer gratis naar de opstijgplek.

Waarom word de startlocatie verplaatst?

Een ballon vaart met de wind mee en is niet te sturen. Afhankelijk van de windrichting, snelheid en beschikbaarheid van startvelden kiezen onze piloten de beste startlocatie zodat je zorgeloos van een veilige ballonvaart kunt genieten. Deze startlocatie is afhankelijk van het weer en binnen 30 km hemelsbreed vanuit jouw voorkeursregio.

Hoe lang duurt een ballonvaart?

Een ballonvaart duurt gemiddeld 1 uur. Omdat we volledig afhankelijk zijn van windrichting en snelheid zoekt de ballonvaarder na 3 kwartier naar een geschikte en veilige landingsplek. Soms is die na 5 minuten gevonden soms duurt dat 20 min. Lees hier meer over de duur van de ballonvaart.

Hoe ver varen we?

Dit is geheel afhankelijk van de windsnelheid. Gemiddeld varen wij tussen de 10 en 25 kilometer hemelsbreed.

Is ballonvaren wel veilig ?

Wij varen met ballonnen die elk jaar door een Rijksluchtvaartdienst erkend bedrijf gekeurd worden.
Tevens werken wij alleen met KNVVL erkende beroeps ballon piloten. De piloten krijgen regelmatig theoretische opfriscursusen en praktijk trainingen. Verder worden ze regelmatig gekeurd door speciale vliegerartsen net zoals bij de grote luchtvaartmaatschapijen.
Ja, ballonvaren met ons is veilig!

Is het koud boven?

Nee, u moet er vanuit gaan dat het in de lucht eerder warmer is dan koud, omdat u geen wind voelt en de branders genoeg warmte afgeven. Draag kleding als bij n boswandeling dezelfde dag.

Ben ik verzekerd?

Ja, elke passagier aan boord is verzekerd mocht er toch iets mis gaan. Meegebrachte fototoestellen,videocamera’s etc zijn echter niet verzekerd. Vaak voorziet u inboedelverzekering of doorlopende reisverzekering hierin. Kijk dat even na.

Mag ik fotograferen en filmen?

Ja, dat mag. Wij zijn echter niet aansprakelijk en verzekerd voor verlies of beschadiging van uw toestel.

Mag ik roken?

Nee, om veiligheidsredenen is roken ten strengste verboden voor en tijdens de ballonvaart. Zodra na afloop de ballon weer op de aanhanger zit is roken weer toegestaan. In de bus terug naar de opstijglocatie is roken weer niet toegestaan.

Hoe komen we terug?

De luchtballon wordt op de voet gevolgd door de volgploeg. Deze brengt u na de ballonvaart ook weer terug. Als u familie of vrienden deze auto volgen komen ze ook bij de landingsplek uit. Natuurlijk is het ook mogelijk om direct vanuit de landingsplek met uw familie terug te rijden.

Hoe weet ik of de geplande ballonvaart doorgaat?

Voor een ochtendvlucht wordt er de avond ervoor rond 21.00 uur contact met u opgenomen. Voor een avondvlucht hebben wij op de afgesproken datum tussen 13.00 en 15.30 uur contact met u. Wij weten dan de weersverwachting van Meteo Schiphol voor de geplande ballonvaart. U krijgt dan van ons te horen of de vaart doorgaat en hoe laat u waar verwacht wordt. Als de ballonvaart niet door kan gaan maken wij met u direct een nieuwe afspraak.

Ik kan toch onverwacht niet op de dag van de afspraak.

Wil je zelf de afspraak annuleren? Neem dan contact op.
Aantal dagen voor de vluchtdatum
14 gratis
14 – 8 € 25
7 – 4 € 50
3 – 0 € 100

Kan ik naar het opstijgen van de luchtballon komen kijken?

Natuurlijk kunt u komen kijken. Iedereen is welkom en vrij om mee te komen. Ook kunt u de ballon volgen door met eigen vervoer onze volgwagen achterna te rijden. Deze stopt regelmatig in de buurt van de ballon om u de kans te geven naar uw familie of vrienden te zwaaien! Wilt u vooraf eens kijken hoe alles in zijn werk gaat, bel ons om te informeren wanneer wij weer gaan ballonvaren.

Hoe kan ik een ballonvaart boeken?

Een ballonvaart kunt u op verschillende manieren boeken. U kunt online boeken (en direct boeken), E-mailen of u kan
ons bellen 073 – 54 32 143 u kunt dan direct overleg hebben omtrent de datum en Uw persoonlijke wensen.

Kan ik een ballonvaart cadeau geven?

Ja, wij hebben hiervoor onze cadeaubon dit is een tegoedbon voor een ballonvaart met ons. De bon ziet er leuk uit, U blaast een paar ballonnetjes op en knoopt deze aan de bon en u heeft een prachtig cadeau!

Wat als het slecht weer is?

Ballonvaren is sterk afhankelijk van het weer, bij regen of te harde wind kan een ballonvaart in verband met Uw veiligheid niet doorgaan. Er wordt dan in overleg met u een nieuwe afspraak gemaakt. Lees hier meer over het weer voor n ballonvaart.

Kan ik de ballon inhuren voor speciale gelegenheden?

Ja, dat is mogelijk. Bel ons 073 – 54 32 143 met uw wensen en wij kijken of deze verwezenlijkt kunnen worden.

Ik heb een klacht.

Oeps. Dat noemen wij een leermoment. Hier is te vinden waar u met u klacht terecht kan. Bekijk anders ook even de algemene voorwaarden.

Hoe laat stijgen we op?

Periode VerzamelenVertrek
eerste helft april18:0018:30
tweee helft april18:3019:00
eerste helft mei19:0019:30
tweee helft mei19:3020:00
eerste helft juni20:0020:30
tweee helft juni20:0020:30
eerste helft juli20:0020:30
tweede helft juli19:3020:00
eerste helft augustus19:0019:30
tweede helft augustus18:3019:00
eerste helft september18:0018:30
tweede helft september17:3018:00
eerste helft oktober17:0017:30
tweede helft oktober16:3017:00
De tijden zijn afhankelijk van de tijd van zonsondergang.
De tijden zijn bij benadering. Let op de door ons aan uw bevestigde tijden zijn de enige geldende tijden.